Steg för steg

Steg för steg

Förändring

Här delar vi med oss av steg-visa tankar och funderingar - om hur man tar sig förbi det som är tufft

Driven och engagerad...

Ta sig vidareSkapad av Linda Mathiasson tor, augusti 02, 2012 19:47:33


Är det någon mer än jag som har reagerat över att den som är driven och engagerad ofta puttas åt sidan? Det är märkligt att det ska vara så, inte minst på en arbetsplats för där är det många gånger inget ovanligt att det är den som är engagerad och driven som blir påhoppad och ifrågasatt för att ha exempelvis samarbetsproblem. Jag kan inte låta bli att fundera över vad det är som gör att det är just den som är driven och engagerad som så många gånger blir utsatt. Men i vårt så annars "lagom" samhälle så passar väl inte den här typen av individer in, eller?

Jag skulle istället vilja påstå att det är just tack vare de som är just drivna och engagerade som det händer något och det är säkert också därför som man då ses som ett hot som behöver tystas ner. Jag skulle hoppas att fler vågade stå emot och trots motstånd gå sin egna väg men tyvärr är kränkande behandling inget ovanligt mot den som är framåt och handlingskraftig. Och vad händer med någon som bryts ner? Jo oftast att man blir så nertryckt att självförtroendet sjunker i botten och då det är svårt att få rätt stöd för att ta sig upp igen så förblir många som utsätts för kränkande behandling istället tysta och utmattade.

Det är inte ok att samhällets kostnader för kränkande behandling i stort uppgår till runt 40 miljarder om året! Det är inte ok att 380 000 personer känner sig kränkta på sina arbetsplatser varje år - med största sannolikhet så är det just drivna individer som det handlar om - och hur driven orkar man vara efter lång och sammanhållen utsatthet? Nu är det dags att ta detta gigantiska problem på allvar och ge alla människor en möjlighet att ta makten över sitt liv!

Jag ska inte tvingas stå tillbaka bara för att jag är driven och engagerad för jag har rätt att ha min åsikt och framförallt så har jag rätt att få vara den jag är! Precis lika mycket som du har rätt att vara den du är!

  • Kommentarer(0)//stegvisatankar.stegforsteg.net/#post22