Steg för steg

Steg för steg

Förändring

Här delar vi med oss av steg-visa tankar och funderingar - om hur man tar sig förbi det som är tufft

Se mig som jag är, inte som ni önskar

Ta sig vidareSkapad av Linda Mathiasson mån, juli 16, 2012 13:15:44

Denna krokiga rauk med hatt och jättenäsa är det troligen aldrig någon som har ifrågasatt varför den ser ut som den gör. Men om någon urskiljer sig eller hittar egna sätt att lösa saker på, då är det genast svårare för många att se den individen som den är utan blir ett hot. Men frågan är vad som är hotande, är det individen själv eller är det den/de som upplever sig hotade som har svårast att tänka nytt? Oavsett i vilken situation du befinner dig så är det sunt att ha ett förändringstänk - och då menar jag inte ständiga omorganisationer eller liknande - utan ett framåttänk som leder till utveckling och uppsatta mål på ett smidigt sätt. Vad är det för farligt med att göra på olika sätt? Vi är ju alla olika individer som är olika, gör olika, ser olika ut och som löser "problem" på olika sätt. Vad är det för konstigt med det?

Tänk om alla kunde välja att se mig som jag är och inte som ni önskar, att bara acceptera att vi är olika och gör på olika sätt för att nå ett mål. Huvudsaken är väl att resultatet blir det som önskades eller förväntades? Jag är jag, du är du och jag varken tänker eller är som dig lika lite som du gör som mig och i vilket fall som helst så är jag glad att jag vågar ha en åsikt, att jag vågar prova ett nytt sätt - för kanske, så är det just det som utvecklar mig eller någon annan ett steg mot nya mål.

Så sluta med att vägra se mig som ni önskar och se mig som den jag är - nämligen en individ av kött och blod som liksom dig har rätt att finnas till och ha åsikter... Visst blir det roligare?

  • Kommentarer(0)//stegvisatankar.stegforsteg.net/#post21