Steg för steg

Steg för steg

Förändring

Här delar vi med oss av steg-visa tankar och funderingar - om hur man tar sig förbi det som är tufft

Du behöver inte förstå...

Ta sig vidareSkapad av Linda Mathiasson tor, juli 12, 2012 19:47:23

Vad är det som gör att det för många är så svårt att bara acceptera någon som den är? Är det av rädsla för att inte förstå olikheter eller är det mer av rädsla för att våga möta sig själv? Alla är vi olika och tur är väl det - för hur trist hade det inte varit om alla varit lika? Men för den som behöver hålla på att förklara sig för att man urskiljer sig från mängden på något sätt t ex med anledning av koncentrationssvårigheter så är det otroligt påfrestande att inte bli accepterad som den man är. För alla har vi något som är unikt för just oss och det ska inte behöva förklaras.

Det skulle vara väldigt skönt om fler kunde utgå ifrån "Du behöver inte förstå, bara acceptera mig som jag är". Det säger egentligen mer om den som inte kan acceptera vid oförståelse än om mig men det blir för mig som det blir tuffast att orka ytterligare oförståelse en gång.

För visst håller du med om att man inte behöver förstå allting? Acceptansen är viktigare och den säger dessutom mer om vem jag är som människa, för om jag inte kan acceptera någon annan som den är hur kan jag då acceptera och tycka om mig själv som den jag är? För mig så hängder det här ihop och blir väldigt konkret när jag alltför ofta får hålla på att förklara mig för att jag är den jag är - en helt vanlig levande människa!

  • Kommentarer(0)//stegvisatankar.stegforsteg.net/#post20