Steg för steg

Steg för steg

Förändring

Här delar vi med oss av steg-visa tankar och funderingar - om hur man tar sig förbi det som är tufft

Stark, snabb och kvicktänkt...

Ta sig vidareSkapad av Linda Mathiasson tor, juni 14, 2012 18:46:18

Jag har i stort sett alltid varit stark, snabb och kvicktänkt men har tryckt bort det under en ganska lång tid, en tid som kantades av utanförskap, uteslutning, ifrågasättanden, blickar och tystnad - men också med överkontrollerande och utsedd till syndabock. Nu, flera år senare så har jag förstått att den som är stark, snabb och kvicktänkt ses som ett hot. För är du driven som person och får saker att hända eller har förmåga att få med dig andra samtidigt som du också är snabb - ja då är du i dagens lagomsamhälle ett hot och trycks ner så att du inte orkar ta striden och kanske gör medan andra tar resultatet som sitt. Känns det igen?

Tänk om det istället varit accepterat att vara just stark, snabb och kvicktänkt - om det setts som ett plus att nå framgång i t ex en svår fråga som kränkande särbehandling, om det istället för att tryckas ner och bli fråntagen uppgifter hade setts som en styrka att frågan lyfts lite mer och av fler. Jag kan bara konstatera att det gäller och lägga sitt engagemang på ett lagom plan, om du vill bli accepterad och en i gruppen - om du däremot väljer att jobba med frågan på egen hand, ja då är du självklart fri att köra på.

Det är dags att se bakom någons engagemang och istället för att trycka det tillbaka genom att trycka ner. Det börjar bli dags att sluta vara lagom, för vad är lagom, vem bestämmer vad som är lagom och framförallt så händer sällan något om det är lagom...
Vill du helst vara, stark, snabb och kvicktänkt eller vill du stanna i offerrollen och fortsätta dra till dig den typen av människor? Jag vet vad jag vill - och jag väljer engagemanget för att förändra mot det jag tror på, vad väljer du?

  • Kommentarer(0)//stegvisatankar.stegforsteg.net/#post18